Hvilke smykker skal jeg gå med?

  • by
smykker

Mange er glade for for at bære smykker fordi det bringer noget frem i en person når de går med en flot halskæde, armbånd eller ring. Men hvilke smykker skal jeg gå med og hvad er moderne lige nu, spørger du sikkert. Få svar på om du med fordel kan tage et lån til smykker? Hvordan du kan finansiere dine smykker. Er det nu nødvendigt? – tænker du. Alt det vil vi svare på her.

Når man bærer smykker, er det vigtigt for de fleste at mærket, kvaliteten og prisen er den rigtige. Derfor kan det være en fordel at undersøge hvilke smykker som er på mode lige i øjeblikket. Vi vil i dette indlæg komme ind på:

  1. Hvilke designere er gode at kende?
  2. Hvor skal du købe dine smykker?
  3. Hvordan får du råd til at købe smykker?

Hvilke designere er gode at kende?

I dag er der mange forskellige smykkedesignere som alle laver smykker af forskellige materialer, designs og kvalitet. Det kan være svært at finde ud af hvilke man skal gå efter når man er på smykkejagt enten til sig selv, sin kæreste eller et nært familiemedlem. Hvis du er ude efter en gave til en du holder af, vil du sikkert gerne være helt sikker på at kvaliteten er i top.

En af de mest kendte smykkedesignere er Georg Jensen. Du kender sikkert navnet. Designeren selv lever ikke længere, men brandet findes stadig og smykkerne er lige så smukke i dag som de var den gang. Et af Georg Jensens mest kendte designs er margueritten. Du har sikkert set en bære denne klassiker om halsen eller som ørering. Disse smykker er meget smukke, og ser fantastisk ud på de fleste. Hvis du vil læse mere om Georg Jensens historie, kan du gøre det her.

Georg Jensen – DAISY VEDHÆNG – 1.300 kr

En anden ny dansk smykkedesigner som er god at kende er Orit Elhanati. Hendes fantastiske guldsmykker er både flotte og rustikke. Mange af hendes smykker har et rustikt look uden at det bliver for gammeldags. Prisen er høj, men kvaliteten er i top.

Orit Elhanati – Havana halskæde – 14.000 kr

Den næste designer på listen har du sikkert hørt om. Det er nemlig Jane Kønig, som især er kendt for sine bogstavsvedhæng. Du kender sikkert en som ejer en Jane Kønig halskæde eller ring. Hendes smykker er meget ikoniske og lette at genkende. Du har måske også set hendes meget populære ‘V ring’ som speceielt er populær blandt unge.

Jane Kønig – V ring – 500 kr

Hvor skal du købe dine smykker?

Når du køber smykker er det for det første vigtigt at de er ægte, og at du køber dem et troværdigt sted. Vi anbefaler at du handler i smykkedesignernes officielle butikker og webshops.

Nogle gange kan du være heldig at finde et godt tilbud hvis du handler på webshops som Vibholm. Du skal dog være sikker på at det er reelle shops du handler på og at du kan stole på dem som står bag. Specielt når man køber dyrere smykker og smykker af sølv og guld.

En helt anden mulighed er at købe smykkerne brugt. Der findes mange facebookgrupper, hvor der bliver handlet med brugte smykker af høj kvalitet. Her skal du blot også være opmærksom på at der er falske varer i omløb. Vi anbefaler derfor at købe direkte hos smykkedesigneren selv, hvis du vil være sikker på at få det ægte produkt.

Hvordan får du råd til at købe smykker?

Du har sikkert lyst til at købe en masse lækre smykker lige med det sammen, men det er ikke alle som lige har råd til at gå ud og købe smykker til 10-20.000 kroner. Derfor kan det – hvis du virkelig er interesseret i smykker – være en rigtig god idé at lave en opsparingskonto og lægge penge til side hver måned. Så vil du inden for kort til have råd til flere og dyrere smykker.

En anden løsning kan være at låne pengene. Der findes mange forskellige låneinstitutter som gerne vil låne dig penge hvis du har brug for det. Problemet med dette er dog, at det kan være svært at gennemskue de forskellige lån og priserne på disse lån. Derfor kan det være en fordel at foretage en lånesammenligning. Der findes mange som sammenligner lån. Her skal du dog være skarp og være opmærksom på at du vælger en side du kan stole på. Det kan være svært at gennemskue, men der findes faktisk sider som foretager sammenligninger som er ærlige og som du kan stole på.